آخرین و جدیدترین خبر از مذاکرات هسته ای
آخرین اخبار مذاکرات هسته ای,مذاکرات هسته ای ایران,انرژی هسته ای,اخبار هسته ای,ایرن و 5+1,نتیجه مذاکرات هسته ای,پیش بینی مذاکرات هسته ای
آخرین و جدیدترین خبر از مذاکرات هسته ای ژنو 5+1 تیر 95
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید میگوید که توافق نهایی در وین حاصل نشده و جان کری امروز عصر به وقت ساحل شرقی آمریکا، طی بیانیهای موضع آمریکا را اعلام خواهد کرد./فارس 18 تیر 1394
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که (در مذاکرات) به پیشرفتهای واقعی دست پیدا کردهایم ولی قرار نیست که تا ابد بر سر میز مذاکره بنشینیم. از سوی دیگر نباید میز مذاکره را ترک کنیم صرفا به خاطر این که عقربههای ساعت به نیمه شب رسیده است. به گزارش ایسنا، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران حاضر در مقابل هتل کوبورگ با اشاره به مذاکرات فشرده و سختی که در دو هفته گذشته در وین صورت گرفته است، گفت: من به شما این اطمینان را میدهم که ما اینجا نبودیم که صرفا به خاطر این که مذاکره کرده باشیم، ما معتقدیم که به پیشرفتهای واقعی جهت رسیدن به توافق جامع دست پیدا کردهایم. او در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: همانطور که به باراک اوباما گفتم تا ابد بر سر میز مذاکره نمینشینیم و از سوی دیگر نباید میز مذاکره را ترک کنیم صرفا به خاطر این که عقربههای ساعت به نیمه شب رسیده است. وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر این که کار ما فنی است و شتابزده عمل نمیکنیم و اجازه نمیدهیم کسی ما را به شتاب بیندازد، ادامه داد: آن چه که ما بر آن متمرکز هستیم و توافقی که باید تنظیم شود باید آزمون دهههای متمادی را پشت سر بگذارد و مساله هفته و سال نیست و به رغم تمام پیشرفتهای واقعی برخی از مسائل بسیار دشوار همچنان لاینحل باقی مانده است. کری با بیان این که تصمیمگیریهای سخت با گذشت زمان آسان نخواهد بود، در هر حال این تصمیمات باید زودتر اتخاذ شود، تاکید کرد: هیاتهای ما به صورت سخت مشغول به کار هستند. تعدادی از طرفهای مذاکره رفتند و برگشتند تا ما بتوانیم در مورد مسائل سخت بار دیگر گفتوگو کنیم و این که آیا امکان دارد به یک توافق خوب که اینقدر روی آن کار کردهایم دست پیدا کنیم یا نه. وی در پاسخ به سوالی تاکید کرد: همانطور که آقای اوباما دیشب گفت ما تا ابد نمیتوانیم صبر کنیم و اگر تصمیمات سخت اتخاذ نشود ما آماده هستیم که این پروسه را متوقف کنیم./منبع تابناک 18 تیر
رجانیوز
رجانیوز در تحلیلی نوشت: در این بین قرار است پرونده هستهای اولین برگ اعتمادساز باشد تا اعتماد آمریکا به ما جلب شود تا به واسطه آن بشود این رابطه را تا جای ممکن گسترش و افزایش داد. آقای روحانی در دیدار با اساتید دانشگاهها گفته است: «امروز 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته و دیگر دوران احساسات سپری شده و باید واقعیات را تبیین کنیم تا جامعه ما بداند که در دنیا چه خبر است و چگونه باید با دنیا تعامل کنیم.»
همزمان هاشمی رفسنجانی هم در گفتوگو با گاردین اعلام کرده است: «مذاکرات هستهای تابوی گفتوگوی رو در رو با آمریکا را شکسته و توافق میتواند گامی بزرگ رو به جلو باشد و بازگشایی سفارت آمریکا در ایران، غیر ممکن نیست اما این مسئله به رفتار طرفین بستگی دارد.»
این جملات را بگذارید کنار سخنان رئیس جمهور در هشتم اردیبهشت ماه 94 که در جمع کارگران گفت: «بعضی فکر میکنند در ماجرای مذاکرات هستهای، دولت تنها دنبال این است که یک معضل به نام پرونده هستهای را حل کند. پرونده هستهای و حل آن اولین گام برای حل معضلات اساسی است.» همچنین یادداشت پرمعنای حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر روحانی در فروردین ماه سال جاری را نیز نباید فراموش کرد که نوشت: «به نظر من ارزش آغاز تعامل ایران و آمریکا، بیش از موضوع هستهای است؛ آن را آسان از دست ندهیم.» یک هفته قبل از او هم در 14 فروردین 94 روحانی در سخنانی خطاب به مردم که از شبکه خبر سیما به طور زنده پخش شد، اظهار داشت: «بحث ما فقط هستهای نیست، این نیست که ما امروز موضوعی به نام هستهای داریم و میخواهیم با دنیا مذاکره کنیم و این موضوع تمام شود، این پله اول برای رسیدن به بام تعامل سازنده با جهان است.» روحانی 28 شهریور 93 در گفتوگو با شبکه تلویزیونی انبیسی نیز گفته بود: «به هر حال این عدم رابطه و شرایط ایران و آمریکا تا قیامت که نخواهد بود. به هر حال زمانی در یک شرایط مناسبی، در دوره این دولت یا دولت بعدی و یا بعد از آن، مسئله ایران و آمریکا حل خواهد شد.»
و البته پیش از همه اینها نیز هاشمی رفسنجانی بلافاصله بعد از توافق ژنو در 5 آذر 92 در گفتوگو با فایننشال تایمز در پاسخ به این سؤال که «اینکه میگویید توافق ژنو خط شکنی بود، در واقع منظورتان شکستن ساختار تحریمها بوده یا صحبت کردن با آمریکاییها؟» پاسخ میدهد: «یک قسمتش همین جا بود. چون مذاکره با آمریکا یک تابو بود و این تابو آسان نمیشکست و بدون آمریکا هم نمیشد این کار پیش برود...»
لذا با استناد به این سخنان پر تکرار سادهانگارانه است اگر هنوز هم کسی تصور کند هدف رفع تحریمها سر میز مذاکره حاضر شده و در نهایت نیز قرار است بعد از تعطیلی توان هستهای کشور، ساختار تحریمها از بین برود! برای برخی طیفها توافق هستهای قرار است گام اول باشد، گام اول برای اینکه اعتماد آمریکا به ما جلب شود! آمریکا بعد از کودتای 28 مرداد، حمایت از شاه، بلوکه کردن اموال ایران، کمک به صدام در جنگ با ایران، حمله به هواپیمای مسافربری ایران، تحریمهای متعدد و... قرار است هستهای ما را هم بگیرد تا اعتمادش به ما جلب شود!