سوالات متداول خرید خدمت سربازی
«سیدجلال فاطمی نسب» معاون وظیفه عمومی فرماندهی انتظامی استان یزد در گفتوگویی با روزنامه همشهری به بیان وضعیت اعزام مشمولان نظام وظیفه استان پرداخت که در ادامه میخوانید.
- آیا برای این افراد(ثبت نام کنندگان خرید خدمت سربازی) کارت پایان خدمت نیز صادر شده است؟
خیر؛ این افراد اقدامات اولیه را تا مرحله واریز وجه مربوطه به حساب نیروی انتظامی کشور انجام دادهاند که در مراحل بعدی با بررسی نتایج، تایید خرید خدمت از طریق پیامک به متقاضیان اعلام میشود.
- برخی از غایبان افرادی هستند که از خدمت سربازی فرار کردهاند، آیا این افراد هم امکان خرید خدمت سربازی را دارند؟
بله؛ البته این افراد باید ابتدا به محل خدمت مراجعه و برگ تسویه دریافت کنند و با مشخص شدن وضعیت خود به خرید خدمت سربازی اقدام کنند، بهعبارتی قبل از اصلاح اطلاعات، امکان مراجعه مستقیم برای خرید خدمت این افراد وجود ندارد.
- نرخ خرید خدمت در مقاطع مختلف تحصیلی را اعلام کنید.
مشمولان خرید خدمت سربازی در گروههای تحصیلی زیردیپلم، دیپلم، فوق دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تقسیم شدهاند که هر یک باید به ترتیب 100 میلیون ریال، 150 میلیون ریال، 200 میلیون ریال، 250 میلیون ریال، 300 میلیون ریال و 350 میلیون ریال پرداخت کنند.
البته مشمولان دکترای غیرپزشکی باید 350 میلیون ریال پرداخت کنند، اما مشمولان دکترای پزشکی باید 400 میلیون ریال و پزشکان متخصص و بالاتر نیز باید 500 میلیون ریال برای خرید خدمت سربازی پرداخت کنند. همچنین به ازای هر سال غیبت مازاد بر 8 سال، ۱۰درصد به مبالغ جریمه پایه، اضافه و مدت غیبت بیش از 6 ماه نیز یک سال محسوب میشود. البته برای مشمولان متاهل ۵درصد و برای مشمولان دارای فرزند نیز به ازای هر فرزند، ۵درصد از مجموع مبلغ جریمه کسر میشود.
افراد جهت سوالات و برای کسب اطلاعات بیشتر با سامانه تلفن گویای سازمان وظیفه عمومی ناجا به شماره 096480 تماس حاصل نمایند .
- برخی از متقاضیان خرید خدمت در واریز وجه خرید خدمت به بانک با مشکل مواجه شدهاند و وجه به حساب آنها عودت داده شده است. آیا مشکلی در ثبتنام وجود دارد؟
خیر؛ این مشکل در برخی از موارد بروز کرده است و در این رابطه باید متقاضیان مجددا عملیات بانکی را تکرار کنند تا زمانی که از انتقال وجه مطمئن شوند چرا که عدم موفقیت در واریز وجه، به معنای نپذیرفتن تقاضای خرید خدمت مشمولان نیست.
- آیا متقاضیان خرید خدمت تا زمان صدور کارت پایان خدمت، میتوانند به دریافت گواهینامه، گذرنامه و فعالیتهایی که نیاز به کارت پایان خدمت دارد، اقدام کنند؟
خیر؛ تا زمانی که کارت پایان خدمت این افراد صادر نشود، امکان هیچگونه فعالیت بر مبنای کارت پایان خدمت برای این متقاضیان فراهم نیست و صدور کارت پایان خدمت این افراد نیز به مرور زمان انجام میشود.
- سایر مشمولان غایبی که مشمول طرح خرید خدمت نمیشوند، چه سرانجامی دارند؟
این افراد مشمول محدودیتهای شغلی و استخدامی و مجازاتهای تعیین شده بر اساس قانون خدمت وظیفه عمومی میشوند. بر اساس ماده 58 این قانون، مشمولان خدمات وظیفه عمومی که برای رسیدگی یا اعزام برای طی دوره ضرورت، احضار میشوند چنانچه در مهلت یا موعد مقرر خود را معرفی نکنند، غایب شناخته میشوند و پس از معرفی و دستگیری در صورتی که طبق مقررات قادر به خدمت و بلامانع تشخیص داده شوند، به خدمت اعزام میشوند. مشمولانی که مدت غیبت اولیه آنها در زمان صلح تا 3 ماه و در زمان جنگ تا 15 روز باشد، 3 ماه اضافه خدمت خواهند داشت و چنانچه مدت غیبت اولیه آنها در زمان صلح از 3 ماه و در زمان جنگ از 15روز بیشتر باشد، به 6 ماه اضافه خدمت تنبیه میشوند. همچنین مشمولانی که مدت غیبت اولیه آنها در زمان صلح از یک سال و در زمان جنگ از 2 ماه تجاوز کند، علاوه بر اعمال اضافه خدمت مذکور، فراری محسوب و به مراجع قضایی معرفی میشوند.
------
سوالات متداول طرح جریمه مشمولان غایب 2
1.کدامیک از مشمولان واجد شرایط طرح جریمه می باشند؟
افراد ذکور ایرانی که آخرین تاریخ اتمام تحصیل آنان(فراغت،انصراف،اخراج و ترک تحصیل منجر به اخراج) حداکثر تا پایان سال 1386 بوده باشد و تا کنون نیز موفق به اتمام خدمت دوره ضرورت نشده باشند(یعنی تا پایان سال1394 دارای بیش از هشت سال غیبت بوده باشند) می توانند از مزایای این قانون بهره مند شوند.
2.مشمولان دارای شرایط طرح ، چگونه باید اقدام نمایند؟
مشمولان میبایست از تاریخ 93/11/15 لغایت 93/12/29 به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس + 10) مراجعه و نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند.
3.متقاضیان با چه مدارکی برای ثبت درخواست به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10)مراجعه نمایند؟
1.اصل و کپی شناسنامه مشمول
2. اصل و کپی کارت ملی مشمول
3. اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی
4.اصل و کپی شناسنامه همسروفرزندان
5. یک قطعه عکس4*3 زمینه سفید رنگی
4.آیا مشمولین پس از ثبت اولیه می توانند ازدرخواست خود انصراف دهند ؟
بله- مشمولین می توانند در صورت انصراف ، درخواست خود را پس از اعلام زمان انصراف از سوی سازمان وظیفه عمومی به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس +10) ارائه و سپس اقدام به ثبت درخواست اعزام به خدمت می نمایند .
5.آیا ثبت نام در این طرح در زمان دیگری قابل اجرا می باشد؟
خیر.تمامی متقاضیان می بایست ظرف زمان تعیین شده برای ثبت درخواست خود به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10 ) ازتاریخ 93/11/15 لغایت 93/12/29 مراجعه نمایند.
6.آیا مشمولی که تا پایان سال 94 مدت غیبت وی به هشت سال می رسد می تواند دراین طرح ثبت نام نماید؟
بله ، فردی که در حال حاضر دارای بیش از 7 سال غیبت میباشد و تا پایان سال 94 غیبت وی به بیش از هشت سال می رسد، می تواند درخواست خود را ثبت و پس از تصویب قطعی مبلغ با پرداخت جریمه ازسربازی معاف شود.
7.اقدام این طرح برای مشمولان خارج به چه صورت می باشد؟
مشمولان خارج از کشور می بایست به سفارتخانه ها ،کنسولگری ها و یا دفاتر حافظ منافع کشورمان مراجعه و درخواستشان را ثبت نمایند و راه دیگر این است که والدین و بستگان درجه یک و یا وکیل افراد می توانند این درخواست را در کشور ثبت نمایند.
8. این طرح شامل سربازان فراری می شود؟
سربازان فراری که آخرین تاریخ ترک خدمت آنان حداکثر تا پایان سال 1386 باشد،می توانند در طرح پیش ثبت نام شرکت نمایند لیکن لازم است سریعا وضعیت آنان در دادسرای نظامی رسیدگی شود و پس از اشتغال به خدمت می توانند اقدام نمایند.سربازان فراری که دارای غیبت اولیه نیز می باشند مدت فرار آنها با مدت غیبت اولیه آنان جمع و قابل مقایسه خواهد بود.
9. در صورتی که مشمولی درمدت تعیین شده نتواند نسبت به تکمیل درخواست خود اقدام نماید به خدمت اعزام می شود ؟
این طرح قابل تمدید نمی باشد ، بنابراین مشمولانی که در تاریخ ذکر شده ( 93 /11/15 لغایت 93/12/29) برای ثبت درخواست خود اقدام ننماید به منزله عدم تمایل آنان خواهد بود و به خدمت اعزام خواهند شد.
10. در صورتی که مشمول پس از ثبت نام در این مطرح در شمول معافیت دیگری قرار بگیرد ، چه اقدامی باید انجام دهد؟
مشمول بعداز ثبت نام درخواست در صورت اینکه پس از بررسی شرایط یکی از معافیت ها را داشته باشد (مثال :دارای فرزندمعلول و یا معافیت پزشکی ) درخواست وی ابطال و جهت ثبت درخواست معافیت مورد نظر در دفاتر اقدام می نماید و پس از بررسی مدارک از معافیت بهره مند می شود .
11-پس از ابلاغ این طرح توسط ستاد کل نیروهای مسلح متقاضیان چگونه می توانند از وضعیت خود اطلاع پیدا نمایند؟
پس از ثبت درخواست خود در دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس +10) مشمولان ازمراجعه به دفاتر و یا سازمان وظیفه عمومی خود داری نمایند. و برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع رسانی سازمان وظیفه عمومی ناجا مراجعه نمایند و همچنین فراخوان اولیه از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد و در مرحله دوم، امکان ویرایش اطلاعات و یا انصراف درخواست طی فراخوانی به متقاضیان اعلام می گردد.
12- مشمولانی که دارای غیبت می باشد و توان پرداخت جریمه را ندارند تکلیفشان چیست؟
افرادی که دارای غیبت هستند وبه دلیل نداشتن شرایط نمی توانند با پرداخت جریمه از انجام خدمت سربازی معاف شوند در صورتی که تا 22 بهمن ماه سال جاری درخواست اعزام به خدمت را در دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس+10 ) ثبت نمایند در سال 94 مدت خدمت آنها 21 ماه میباشد و نیز اضافه خدمت آنها بخشیده می شود.
13- مشمولانی که واجد شرایط این طرح می باشند ودرخواست اعزام داده باشند تکلیفشان چیست؟
این افراد در مهلت یک ماهه اعلام شده با مراجعه به دفاتر پلیس +10 می توانند درخواست خود را برای پرداخت جریمه ریالی بجای خدمت سربازی ثبت نماید.
راهنمایی بیشتر
الف ) مشمولین خدمت وظیفه عمومی:
1- کسانی که تا تاریخ 29/12/1394 مدت غیبت آنان به بیش از 8 سال تمام می رسد در شمول این مقررات قرار می گیرند.
2- ملاک محاسبه برای شروع غیبت مشمولین وظیفه غایب بیش از 8 سال،مطابق قانون مصوب سال 1363 (18 سال تمام) می باشد.
3- مشمولین وظیفه غایبی که تابعیت جمهوری اسلامی ایران را اخذ نموده اند، ملاک محاسبه شروع غیبت آنان از سن 18 سال تمام خواهد بود.
4- بر اساس مقررات تدوین شده کسانی که در سامانه سازمان وظیفه عمومی ثبت نام نموده اند در اولویت رسیدگی قرار دارند.
5- برای اعمال تخفیف در مبالغ تعیین شده برای مشمولان غایب متاهل ، ملاک محاسبه دارا بودن همسر دائم و فرزندان قانونی خواهند بود.
6- در اجرای مقررات مشمولین وظیفه غایبی که با جعل و دسیسه مدارک غیر واقعی تهیه و ارائه نموده و یا کتمان حقیقت نمایند ازطریق سازمان وظیفه عمومی به مراجع ذی صلاح قضایی معرفی تا به جرم آنان رسیدگی شود.
ب) سربازان حین خدمت:
1- سربازان حین خدمت که قبل از اعزام به خدمت سربازی و تا تاریخ 29/12/1393 بیش از 8 سال غیبت داشته باشند در شمول این مقررات قرار می گیرند.
مثال1: مشمول متولد 15/12/67 که در تاریخ 31/03/85 موفق به اخذ دیپلم گردیده و پس از آن نیز ادامه تحصیل نداده است چنانچه از تاریخ 19/08/93 مشغول به خدمت شده باشد، غیبت وی از 1/12/85 محاسبه شده و تا تاریخ 19/8/93 دارای بیش از 8 سال غیبت خواهد بود و در شمول این معافیت قرار می گیرد.
مثال2: مشمول در تاریخ 19/2/94 به خدمت اعزام ومشغول خدمت می گردد در صورتی که غیبت وی تا پایان سال 93 به بیش از 8 سال تمام برسد در شمول معافیت قرار خواهد گرفت.
2- سربازان حین خدمت در صورتی که به خدمت اشتغال دارند ،پس از احراز شرایط و گذراندن مراحل رسیدگی از خدمت ترخیص خواهند شد.
ج) سربازان فراری:
سربازان فراری که از آخرین تاریخ فرار از خدمت آنان بیش از 8 سال گذشته باشد و تاکنون نیز مشغول به خدمت نشده باشند در شمول این مقررات قرار خواهند گرفت، لازم به توضیح است که مدت فرار آنان تا پایان سال 94 محاسبه می شود .
مثال: مشمول متولد 5/4/67 با مدرک تحصیلی سوم دبیرستان که در تاریخ 19/5/86 به خدمت اعزام ودرتاریخ 22/10/86 از خدمت فرارکرده و خود رامعرفی ننموده است، دراین صورت غیبت وی تا تاریخ 29/12/94 بیش از 8 سال بوده ودر شمول معافیت قرار خواهد گرفت.
د) دانشجویان:
1- شروع غیبت دانشجویانی که درحال تحصیل بوده وتحصیلات خودرا به اتمام نرسانده اند و تا پایان 31/06/93 انصراف داده ویا اخراج شده باشند، ازتاریخ فراغت ازتحصیل مقطع قبلی ودانشجویانی که تحصیل خود را به اتمام رسانده وبه عبارتی فارغ التحصیل گردیده اند از تاریخ فراغت از تحصیل همان مقطع محاسبه خواهد شد و چنانچه مدت غیبت آنان تا پایان سال 1394 به بیش از8 سال برسددر شمول این معافیت قرار می گیرند.
مثال1: تاریخ ورود به سن مشمولیت مشمول متولد 15/12/68 ، 1/12/86 بوده و درصورتی که قبل از این تاریخ تحصیل خود را به اتمام رسانده باشد غیبت مشمول از1/12/86 وچنانچه بعد از این تاریخ تحصیل خود را به اتمام رسانده باشد غیبت وی از تاریخ اتمام تحصیل محاسبه می گردد.
مثال2: در صورتی که مشمول در تاریخ 31/06/89 ازمقطع کارشناسی پیوسته انصراف داده باشدغیبت وی از تاریخ فراغت از تحصیل درمقطع دیپلم( رشته های فنی وحرفه ای وکارودانش) ومقطع پیش دانشگاهی(رشته های نظری) محاسبه می گردد.
مثال 3: در صورتی که مشمول در تاریخ 31/6/86 از مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته فارغ التحصیل شده باشد غیبت وی از تاریخ 31/6/86 محاسبه می گردد.
2- در صورتی که تحصیل در مقاطع دانشگاهی منجر به انصراف یا اخراج شده ومدرک آنان معادل مقطع پایین ترگردیده باشد ، شروع غیبت از تاریخ انصراف یا اخراج محاسبه می گردد.
مثال: مدت غیبت دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته که در تاریخ 31/06/87 ازمقطع کارشناسی پیوسته با اخذ مدرک معادل کاردانی انصراف داده ویا اخراج شده باشد، از تاریخ 31/06/87 محاسبه شده ولذا در شمول این معافیت قرار نمی گیرد.
3- مشمولانی که قبل یا بعد از سن مشمولیت از کشورخارج شده وبااخذ معافیت تحصیلی، درخارج ازکشور مشغول به تحصیل شده اند، در صورتی که در مهلت سنوات مجاز تحصیلی(عادی)، فارغ التحصیل شده باشند ، شروع غیبت آنان از تاریخ فراغت از تحصیل همان مقطع وچنانچه پس از اتمام سنوات مجاز تحصیلی، فارغ التحصیل شده باشند غیبت آنان از تاریخ اتمام سنوات مجازمحاسبه می گردد.
4- مدت غیبت مشمولانی که به عنوان فرزندان مامورین ثابت دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشورتحصیل می نمایند برابر بند(3) محاسبه می گردد.
5- مشمولانی که قبل از سن مشمولیت از کشور خارج شده وبدون اخذ معافیت تحصیلی در خارج از کشور مشغول به تحصیل شده اند ، شروع غیبت آنان از زمان رسیدن به سن مشمولیت محاسبه، لکن مبلغ جریمه آنان براساس مدرک تحصیلی ارائه شده اخذ می گردد.
6- تشخیص آخرین مدرک تحصیلی مشمولان غایبی که مقیم خارج ازکشورهستند(اعم از این که با معافیت تحصیلی یا بدون آن از کشورخارج شده باشند)، بسته به نوع مدرک تحصیلی با وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ومرکز اموربین الملل ومدارس خارج ازکشور می باشد که البته مدرک ارائه شده با اطلاعات موجود در سامانه وظیفه عمومی مورد راستی آزمایی قرار می گیرد.
تذکرات :
1)در صورتی که مشمولان فوق به علت انصراف ، اخراج و یا ترک تحصیل نتوانسته باشند مقطع تحصیلی خود را به اتمام برسانند ، شروع غیبت آنان از تاریخ فراغت در مقطع قبل محاسبه می گردد.
2)آخرین مدرک تحصیلی مشمولین وظیفه غایب ملاک عمل بوده و سازمان وظیفه عمومی با توجه به اطلاعات مربوط به سوابق معافیت تحصیلی متقاضیان در سامانه جامع،در خصوص صحت و سقم آخرین مدرک تحصیلی آنان از مبادی ذیربط راستی آزمایی خواهد نمود.
3)در اجرای مقررات از متقاضیان این طرح تعهد محضری مبنی بر صحت مدارک تحصیلی ارائه شده اخذ خواهد شد ، بدیهی است در صورت احراز هرگونه تقلب در خصوص مدرک مذکور نسبت به ابطال کارت معافیت آنان اقدام و این دسته مشمولان حق هیچ گونه اعتراض و شکایت حقوقی و کیفری را نخواهند داشت.
فرایند اقدام
گام اول : پیش ثبت نام جریمه مشمولان غایب توسط دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10 ) سراسر کشور صورت می گیرد .
گام دوم : کنترل مدارک ارائه شده توسط متقاضیان و تطبیق با ضوابط،ابلاغیه ها و دستورالعملهای صادره توسط وظیفه عمومی مستقر در شهرستانها از طریق ارسال پرونده های آنان به معاونت وظیفه عمومی استان صورت می گیرد .
گام سوم : ارسال پیامک واریز وجه جریمه به مشمولان این طرح با سامانه پیامکی به شماره 1100 از طریق سازمان وظیفه عمومی ناجا صورت می پذیرد .
گام چهارم : مراجعه مشمولان متقاضی پس از دریافت پیامک این سازمان تا پنج روز به همان دفتر پلیس +10 که درخواست آنها در آن ثبت شده و دریافت میزان مبلغ مشخص شده ،شماره حساب، بانک و شناسه واریزی مورد نظر و همچنین فرم تعهد نامه محضری .
گام پنجم : ارائه مدارک تکمیل شده از قبیل تعهدنامه محضری مبنی بر صحت مدرک تحصیلی و فیش واریزی ظرف مدت 10 روز به همان دفتر پلیس +10 و ثبت در سامانه وظیفه عمومی (عدم ارائه مدارک مورد نظر در زمان مقرر به منزله انصراف از درخواست می باشد )
گام ششم : ثبت مدارک تکمیل شده متقاضیانی که در مهلت مقرر اقدام نموده در سامانه وظیفه عمومی و ارسال این سوابق از طریق همان دفتر پلیس +10 به وظیفه عمومی محل سکونت .
گام هفتم : بررسی و تایید مدارک ارسال شده توسط حوزه وظیفه عمومی محل سکونت و ارجاع پرونده به معاونت وظیفه عمومی استان جهت تایید نهایی
گام هشتم : معرفی به صدور کارت معافیت در مورد پرونده های متقاضیانی که دارای تاییدیه واریز در سامانه می باشند .
گام نهم : صدور کارت هوشمند معافیت از خدمت وظیفه عمومی و ارسال آن به نشانی متقاضیان .
میزان جریمه مشمولان غایب برای صدورکارت معافیت از خدمت وظیفه عمومی به شرح جدول زیر میباشد:
مدرک تحصیلی |
پایه ریالی جریمه مشمولین غایب |
زیردیپلم |
100.000.000 ریال |
دیپلم |
150.000.000 ریال |
فوق دیپلم |
200.000.000 ریال |
لیسانس |
250.000.000 ریال |
فوق لیسانس |
300.000.000 ریال |
دکترای غیرپزشکی |
350.000.000 ریال |
دکترای پزشکی |
400.000.000 ریال |
پزشکان متخصص و بالاتر |
500.000.000 ریال |
نکات قابل توجه :
1- به ازای هر سال غیبت مازاد بر هشت سال، دهدرصد (10%) به مبالغ جریمه پایه اضافه می گردد
2- مدت غیبت بیش از ششماه، یکسال محسوب میشود.
3- برای مشمولان متأهل،پنجدرصد(5%) و برای مشمولان دارای فرزند نیز بهازای هر فرزند پنجدرصد(5% ) از مجموع مبلغ جریمه کسر میشود.
----------
گفتگوی جانشین نظام وظیفه در 14 اردیبهشت 94 با ایسنا :
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا ضمن تشریح نحوه ارسال پیامک به متقاضیان پرداخت جریمه ریالی سربازی به سوالات و کامنتهای مخاطبان ایسنا، در این خصوص پاسخ داد.
سردار ابراهیم کریمی در گفتوگو با خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره گفت: همانطور که میدانید بحث جریمه مشمولان 8 سال غیبت و بیشتر از آن ازسوی مجلس مورد تصویب قرار گرفته و در لایحه بودجه سال 94 نیز پیشبینی شد.
وی افزود: براین اساس مقرر شد تا آن دسته از مشمولانی که تا پایان سال 94، 8 سال و بیشتر از آن غیبت از سربازی و یا فرار مداوم از سربازی داشتهاند، بتوانند برحسب مدرک تحصیلی و وضعیت تاهل و تعداد فرزندانشان با پرداخت جریمه ریالی از انجام خدمت سربازی معاف شوند.
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا با اشاره به اینکه از پانزدهم بهمنماه سال گذشته پیشثبتنام این طرح آغاز شده و تاپایان روز کاری سال 93 ادامه داشت، خاطرنشان کرد: پس از آن همزمان با آغاز سال 94 ما منتظر مصوبه مجلس بودیم که از اواخر فروردینماه کار را آغاز کرده و پرونده متقاضیان را از دفاتر پلیس +10 کشور دریافت کردیم.
وی با بیان اینکه برابر آخرین آمار 288 هزار نفر برای بهرهمندی از جریمه ریالی ثبتنام کردند، اعلام کرد: از صبح فردا پانزدهم اردیبهشتماه پروسه ارسال پیامک به متقاضیان آغاز شده و در تلاش هستیم تا طی یکی دو ماه این مراحل را به پایان برسانیم.
کریمی درباره اینکه محتوای این پیامکها چیست و برحسب چه اولویتی به متقاضیان ارسال میشود، به ایسنا گفت: در این پیامکها که از طریق سامانه 1100 به متقاضیان ارسال میشود، نحوه پذیرش درخواستشان اطلاع داده میشود. به طور مثال به متقاضی گفته میشود که آیا درخواستش در بررسیها مورد قبول واقع شده یا خیر؟
وی ادامه داد: اگر این درخواست مورد قبول واقع نشود، متقاضی میتواند با مراجعه به پلیس+10 چرایی عدم پذیرفته شدن درخواستش را بررسی کند و دفاتر پلیس +10 موظف هستند دلایل آن را به متقاضی تشریح کنند.
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا با اشاره به مشمولانی که درخواستشان پذیرفته شده است نیز خاطرنشان کرد: این دسته از مشمولان تا یک هفته پس از دریافت پیامک فرصت دارند تا با مراجعه به دفاتر پلیس +10 نسبت به تعیین تکلیف خود اقدام کنند و پس از آن نیز ظرف 10 روز باید به شعب عامل بانک سراسر کشور نسبت به واریز وجه اقدام کنند، در غیراینصورت به منزله انصراف محسوب شده و با آنان همانند سایر دیگر مشمولان غایب و فراری برخورد خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسش یکی از مخاطبان ایسنا درباره اینکه در صورت قطع شدن تلفن همراه یا مسدود شدن آن به هر دلیل چطور میتوان از ارسال پیامک باخبر شد، گفت: این موضوع را نیز مدنظر قرار خواهیم داد و طی چند روز آینده در سایت سازمان سامانهای در نظر خواهیم گرفت تا مشمولان با مراجعه به آن بتوانند از طریق اینترنتی از طریق پیامک به خود باخبر شوند.
کریمی همچنین درباره اینکه نحوه ارسال پیامک به متقاضیان چگونه خواهد بود؟ اظهار کرد: در این خصوص اولویتی مانند حروف الفبا و یا زمان ثبت درخواست مطرح نیست، بلکه با توجه به کامل بودن مدارک متقاضیان و به نتیجه رسیدن استعلامها به آنها پیامک داده میشود و تاکنون بیش از 5000 مورد، مورد رسیدگی قرار گرفته که نتایج بررسیها چه پذیرفته شده باشند و چه پذیرفته نشده باشند از طریق پیامک به آنها اطلاع داده خواهد شد.
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا دراین باره که پس از پذیرش درخواست متقاضیان، آنان باید چه مراحلی را پس از مراجعه به پلیس +10 طی کنند، گفت: این افراد پس از اینکه مدارکشان مورد پذیرش قرار گیرد، به دفاتر پلیس+10 مراجعه کرده و تعهدنامهای باید امضا کنند همچنین باید تاییدیه اظهارات مدارکشان را نیز داشته باشند و به شعب بانک مراجعه کرده و مبلغی را که از سوی دفاتر پلیس +10 به عنوان جریمه سربازی به آنان اعلا م شده به یکی از شعب عامل بانکهای سراسر کشور واریز کنند.
وی ادامه داد: پس ازواریز جریمه میبایست فیشی به مبلغ 20 هزار تومان را که هزینه صدور کارت است واریز کرده و سپس تمامی این مدارک را به دفاتر پلیس+ 10 ببرند تا پس از گذشت 10 روز کارت معافیت برایشان صادر شود.
کریمی درخصوص آن دسته از متقاضیانی که شرایطشان مورد تایید قرار نگرفته نیز گفت: این دسته از متقاضیان همانند دیگر مشمولان غایب یا سربازان فراری خواهند بود و هر اقدامی که بخواهد درخصوص مشمولان غایب انجام شود درخصوص آنان نیز انجام خواهد شد. به عنوان مثال اگر بنا باشد طرح تشدید برخورد با مشمولان غایب یا سربازان فراری انجام شود، با این دسته از افراد نیز همانطور برخورد خواهد شد. البته همانطور که در مصاحبههای قبلی گفته بودم، ما اطلاعات وضعیت مشمولان تمامی این افراد را داریم و ثبتنامشان اطلاعاتی را در این خصوص به ما نداده است و ما تنها از وضعیت تاهلشان و آخرین مدرک تحصیلیشان با خبر شدهایم.
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا درباره اینکه مدت 10 روزی که تا صدور کارت طول میکشد، آیا مشمولان میتوانند از کشور خارج شوند یا خیر؟ اظهارکرد: پس از تکمیل مراحل پرداخت جریمه، اطلاعات فرد در سیستم ما ثبت شده و این افراد میتوانند نسبت به دریافت گذرنامه، گواهینامه و... اقدام کنند.
کریمی درباره اینکه تعهدنامه برای کدام دسته از متقاضیان اخذ میشود نیز گفت: مبنای محاسباتی ما مدرک تحصیلی است و با توجه به اینکه اصالت مدرک برای ما مهم است، این تعهدنامه از آنان گرفته میشود. البته ما استعلامهای لازم درخصوص مدارک را انجام دادهایم.
امکان پرداخت قسطی جریمه وجود ندارد
وی در پاسخ به سوال گروهی از مخاطبان ایسنا که درباره امکان پرداخت قسطی جریمه سوال کرده بودند، تصریح کرد: امکان پرداخت قسطی جریمه وجود ندارد و حتما باید به شکل نقدی انجام شود و همانطور که گفتم اگر طی مدت 10 روز نسبت به پرداخت این رقم اقدام نشود، به منزله انصراف متقاضی از پرداخت جریمه خدمت سربازی خواهد بود.
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا درباره اینکه آیا امکان ثبت اعتراض به مبلغ جریمه وجود دارد یا خیر؟ افزود: این دسته از افراد با مراجعه به دفاتر پلیس + 10 میتوانند اعتراض خود را ثبت کنند.
ثبتنام برای جریمه ریالی یک بار دیگر تمدید میشود
کریمی درباره اینکه آیا امکان تمدید دوباره برای پرداخت جریمه ریالی وجود دارد یا خیر نیز گفت: بعد از اتمام کار و تعیین تکلیف 288 هزار نفری که ثبت نام کردهاند، یک بار دیگر برای ثبتنام افراد جامانده یا کسانی که در زمان اعلام شده موفق به پرداخت وجه نشدهاند، فرصتی دوباره اعلام خواهد شد.
جانشین رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا ادامه داد: به عنوان مثال اگر کسی امکان پرداخت مبلغ را نداشته باشد، همانطور که گفته شد، اقدامش به منزله انصراف خواهد بود؛ اما وی میتواند در مهلتی که مجددا اعلام خواهد شد، درخواستش را ثبت کرده و مدارکش را ارائه دهد، البته رسیدگی به درخواست این افراد نیز همانند افرادی که ثبتنام نکردهاند خواهد بود.
وی درباره نحوه رسیدگی به اصالت مدارک تحصیلی برای مشمولان خارج از کشور به ایسنا تصریح کرد: ممکن است برخی از مشمولان مدارکشان را از دانشگاههای خارجی دریافت کرده باشند که برای این دسته از افراد مبنای تاییدیه مدارک، وزارت علوم، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه است و اگر یکی از این سه وزارتخانه مدرک یا دانشگاه اخذ مدرک را تایید کند، از نظر ما نیز مدرک تحصیلی ایرادی ندارد.
کریمی در پاسخ به کامنت برخی مخاطبان درخصوص اینکه وضعیت مشمولی که برفرض 8 سال غیبت از سربازی داشته و پس از آن به سربازی رفته و در حال حاضر کمتر از 8 سال از تاریخ فرارش میگذرد، چیست؟ گفت: مبنای ما 8 سال غیبت از سربازی یا 8 سال فرار مداوم از سربازی است و در غیراینصورت چنین افرادی شرایط رسیدگی را ندارند.
-----
رییس سازمان نظام وظیفه کشور می گوید: در فرآیند پرداخت خرید غیبت سربازی دو نوع پیامک به متقاضیان با عنوان واجد شرایط بودن و پیامک دیگر با عنوان واجد شرایط نبودن ارسال می شود.
سردار حمید صدرالسادات ادامه می دهد: اطلاعات متقاضیان در سیستم ثبت شده، به عنوان نمونه فردی که هفت سال غیبت داشته، شرایط استفاده از قانون خرید خدمت سربازی را ندارد، افرادی که شرایط استفاده از این قانون را دارند با طی فرآیند لازم به هیچ مشکلی برخورد نخواهند کرد.
وی می افزاید: در سابقه اعزام خدمت افراد قید شده که این افراد اعزام به خدمت فعال داشته، به خدمت رفته یا نرفته اند و یا حتی فراری بوده اند.
صدرالسادات می گوید: براین اساس افرادی که پیامک را دریافت می کنند مبنی بر اینکه ظرف پنج روز خود را به نظام وظیفه معرفی کنند، منظور این است که به نظام وظیفه ای مراجعه کنند که تاریخ اعزام آنها را اعلام کرده است.
وی در پاسخ به این سووال که تکلیف عده ای که در طول غیبت از سربازی هیچگونه مراجعه ای به نظام وظیفه برای اعزام نداشته اند، اما پیامک را دریافت کرده اند، چیست؟ می گوید: این دسته از افراد باید منتظر ثبت نام مجدد خرید خدمت سربازی باشند که در آینده مرحله دوم ثبت نام اعلام خواهد شد.
----